Opzegging huur volkstuintje

Liefhebbers van tuinieren brengen vaak veel vrije tijd door in hun volkstuintje. Volkstuintjes worden meestal beschikbaar gesteld door de gemeente, die met de gebruiker een huurovereenkomst sluit. Na jaren op een wachtlijst te hebben gestaan, is eindelijk het moment aangebroken dat een volkstuintje kan worden toegewezen. De huurder gaat er dan ook vanuit dat hij tot in lengte van jaren zijn hobby op dit perceel grond kan blijven uitoefenen. Met een eventuele beëindiging van de huurovereenkomst wordt dan ook –…

Verlies werknemerscertificaten aftrekbaar van inkomstenbelasting

Participatieplannen, waarin werkgevers certificaten van aandelen aan hun medewerkers beschikbaar stellen, zijn al jaren gangbaar in het bedrijfsleven. Vaak gelden voor dergelijke voorzieningen blokkeringsperiodes. Als een medewerker binnen een bepaalde periode vertrekt, moeten de betreffende certificaten aan het bedrijf worden terugverkocht, meestal tegen een vooraf vastgelegde prijs. De vraag is of een negatief resultaat in dergelijke gevallen in mindering mag worden gebracht op de aangifte Inkomstenbelasting van de werknemer.

Wetsvoorstel bescherming tegen een negatieve nalatenschap aangenomen

Als blijkt dat een overleden familielid veel schulden achterlaat ontstaat er vaak paniek onder de achterblijvers. ‘Wie moet dat betalen?’ is meestal de grote vraag. Gelukkig is er in de Nederlandse wet een mogelijkheid opgenomen om een erfenis te weigeren, als er schulden zijn. Er is zelfs een mogelijkheid om de erfenis beneficiair te aanvaarden, en niet aansprakelijk te worden voor schulden, als blijkt dat deze de baten overstijgen.